Χρησιμοποιείτε το κινητό σας ενώ είστε στην τουαλέτα; Αφού διαβάσετε αυτό, δεν πρόκειτε να το κάνετε αυτό ποτέ ξανά!
Όλοι έχουμε την περίεργη συνήθεια να παίρνουμε το κινητό μας μαζί μας στην τουαλέτα. Ωστόσο, γνωρίζατε ότι με αυτόν τον τρόπο εκθέτετε τον εαυτό σας και τους άλλους, στην E.Coli, την σαλμονέλα και άλλα επικίνδυνα μικρόβια;

Ο Δρ. Λίζα Ackerley είναι μια ειδικός υγιεινής που εξηγεί ότι το σκούπισμα των απόκρυφων περιοχών σας μετά τη χρήση της τουαλέτας και αμέσως μετά η χρήση του κινητού σας, σημαίνει μεταφορά των βακτηρίων από τα χέρια σας στο τηλέφωνό σας.

Έτσι, αφού τελειώνετε με την τουαλέτα, καλό είναι να πλένετε αμέσως τα χέρια σας, δεδομένου ότι μόλις αγγίξετε το τηλέφωνό σας – που ξέρουμε ότι θα είναι σύντομα, τα βακτήρια θα μεταφερθούν και πάλι πίσω στα χέρια σας.

Γι ‘αυτό θα πρέπει να πλένετε πάντα τα χέρια σας με νερό και σαπούνι, και να αφήνετε το τηλέφωνό σας στην τσέπη ή την τσάντα σας πριν πάτε στην τουαλέτα.

Ο διευθυντής των Βιοϊατρικών Επιστημών, των Προγραμμάτων Σπουδών, DMS στο Queen Mary University του Λονδίνου, ο Δρ Ron Cutler, δίνει μερικές απλές αλλά σημαντικές συμβουλές. Λέει ότι αν θέλετε να αποτρέψετε τη μεταφορά μόλυνσης και ιών από τα κόπρανα, είναι καλύτερα να μην παίρνετε το τηλέφωνό σας στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επίπεδο μόλυνσης εξαρτάται πολύ από τη θέση της τουαλέτας. Αν είναι σε ένα μικρό γραφείο, δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, αλλά αν είναι σε ένα κρουαζιερόπλοιο ή στο νοσοκομείο, όπου μπορεί να κυκλοφορούν ιοί , ο κίνδυνος είναι δραστικά υψηλότερος.

Παρά το γεγονός ότι ο πιο συνηθισμένος τρόπος μεταφοράς ιών είναι από τα χέρια, δεν είναι ο μόνος. Ο Δρ Ackerley εξηγεί ότι τα μικρόβια μπορούν να μετακινηθούν μέχρι ένα μέτρο οπότε κρατήστε την οδοντόβουρτσά σας μακριά από την τουαλέτα. Επίσης, φροντίστε να μην βάζετε το τηλέφωνό σας σε κάποιο ράφι ή το ρολό χαρτιού κοντά στην τουαλέτα.

Τα μικρόβια μπορούν να επιβιώσουν ακόμα και στο κινητό σας τηλέφωνο για μέρες! Τα τηλέφωνα αποτελούν ένα ωραίο ζεστό περιβάλλον για τα βακτηρίδια. Μπορεί το κινητό σας να γίνει ακόμη πιο φιλική περιοχή για τα βακτήρια, αν αφήσετε μια κολλώδη επίστρωση στο τηλέφωνό σας όταν πιάσετε κάποιο γλυκό. Γι ‘αυτό θα πρέπει να πλένετε πάντα τα χέρια σας με νερό και σαπούνι, και να αφήνετε το τηλέφωνό σας στην τσέπη ή την τσάντα σας πριν πάτε στην τουαλέτα.

Πηγή:  daddy-cool.gr

126
shares
Κοινοποιήστε στο Facebook
Κοινοποιήστε στο Twitter
Τελευταία Άρθρα:
Τελευταία Άρθρα:
Νέα μόδα δείχνει τις γυναίκες με μισό πρόσωπο χωρίς μακιγιάζ
Μπαμπάς σκύλος προστατεύει το παιδί του με τον πιο αξιολάτρευτο τρόπο
Σκύλος διέκοψε αγώνα ποδοσφαίρου επειδή ήθελε χάδια
Γ. Παπανδρέου: «Επιμένω, ή θα αλλάξουμε ή θα βουλιάξουμε»
Καταγγελία για κοινωνικό μέρισμα: Παρουσιάζει 44χρονο παντρεμένο με 81χρονο άνδρα
Τεράστια Προσοχή: Ένα μήνα πριν το εγκεφαλικό το σώμα σου θα σου στείλει αυτά τα σημάδια. Μην τα αγνοήσεις. Διάβασε…
Πρόσφυγες από την Συρία φιλοξένησε στο σπίτι του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής
Υιοθετήθηκε ο σκύλος που ζούσε για μήνες δίπλα στον τάφο του ιδιοκτήτη του στην Άρτα
Η Στεφανίδη αποστόμωσε Έλληνα που αμφισβήτησε την ελληνικότητά της
ΜΑΥΡΟΖΩΝΑΣ το παίζει αρχάριος σε σχολή που δεν τον ξέρουν και παθαίνουν την πλάκα της ζωής τους.(ΒΙΝΤΕΟ)