Κατσίκα με κατάθλιψη δεν έτρωγε τίποτα επειδή της έλειπε ο φίλος της και οι διασώστες αποφάσισαν να πάρουν «δραστικά μέτρα»
Τα περισσότερα ζώα θα ήταν πολύ χαρούμενα αν απομακρύνονταν από ένα μέρος στο οποίο βίωναν κακοποίηση ή παραμέληση, αλλά μια κατσίκα που διασώθηκε από έναν εθελοντή στην Καλιφόρνια, αντέδρασε διαφορετικά. Όταν οι διασώστες συνειδητοποίησαν τον λόγο της συμπεριφοράς της, αποφάσισαν να πάρουν “δραστικά μέτρα” για να την βοηθήσουν.

Το 2014,…

Τα περισσότερα ζώα θα ήταν πολύ χαρούμενα αν απομακρύνονταν από ένα μέρος στο οποίο βίωναν κακοποίηση ή παραμέληση, αλλά μια κατσίκα που διασώθηκε από έναν εθελοντή στην Καλιφόρνια, αντέδρασε διαφορετικά. Όταν οι διασώστες συνειδητοποίησαν τον λόγο της συμπεριφοράς της, αποφάσισαν να πάρουν “δραστικά μέτρα” για να την βοηθήσουν.

Το 2014, το κέντρο υιοθεσίας Rescue Ranch της Animal Place στην Grass Valley της Καλιφόρνια, πήρε μια κατσίκα που ονομάστηκε G, όταν το ζώο διασώθηκε από την “κατοικία μιας γυναίκας που δεν μπορούσε να φροντίσει πια τον εαυτό της, πόσο μάλλον τα δεκάδες ζώα που ζούσαν στο κτήμα της,” έγραψε η Animal Place στην ιστοσελίδα της.


Η 10χρονη κατσίκα ζούσε με ένα μικρό γαϊδουράκι που ονομάζεται Jellybean για μια δεκαετία. Τα δύο τους χωρίστηκαν, καθώς το καταφύγιο μπορούσε να πάρει μόνο την κατσίκα. Έτσι, ένα άλλο καταφύγιο πήρε τον Jellybean. Όμως ο διαχωρισμός αυτός είχε μεγάλο αντίκτυπο στην κατσίκα.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!


Όταν ο G έφτασε στρεσαρισμένος μετά από οκτώ ώρες μεταφοράς, “το προσωπικό” τον άφησε για λίγο να ηρεμήσει, “αλλά σύντομα παρατήρησε ότι το ζώο αρνιόταν να φάει.”

“Περνούσε τις μέρες του καθισμένος σε μια γωνία, ίσα που σήκωνε το κεφάλι του. Το προσωπικό προσπάθησε να το ταΐσει αλλά δίχως αποτέλεσμα.”


“Αρνιόταν να πάει έξω ή να φάει, αλλά ήταν καλά στην υγεία του,” δήλωσε ο φροντιστής της Animal Place, Jan Galeazzi, στο Cosmopolitan.


Όταν οι υγειονομικές εξετάσεις αποκάλυψαν ότι ο G ήταν εντελώς υγιής, το προσωπικό συνειδητοποίησε “στεναχωριόταν επειδή πίστευε πως ο φίλος του, ο Jellybean, είχε εξαφανιστεί για πάντα.”

“Ήταν απαρηγόρητος,” γράφει η οργάνωση στην ιστοσελίδα της.

Το προσωπικό γνώριζε ότι έπρεπε να αναλάβει δράση αφού είδαν τον G να λιμοκτονεί για τέσσερις ημέρες, έτσι, αποφάσισαν να φέρουν στο ίδιο καταφύγιο και τον Jellybean.


Ένας εθελοντής από το Animal Place έκανε ένα 14ωρο ταξίδι μετ’ επιστροφής για να πάρει τον Jellybean από το άλλο καταφύγιο, για να μπορέσουν οι δύο φίλοι να επανενωθούν.


Μόλις ο G άκουσε τον ήχο του Jellybean, ζωήρεψε για πρώτη φορά από την άφιξή του στο καταφύγιο!

“Αρνιόταν να φάει για 6 ημέρες επειδή του έλειπε ο φίλος του,” δήλωσαν οι εθελοντές. “Ωστόσο, μέσα σε 20 λεπτά από την επανένωση, ο G άρχισε να τρώει!”

Βλέποντας τους δύο καλούς φίλους μαζί μετά από έξι ημέρες, το προσωπικό είπε ότι “τα ζώα μπορούν να σχηματίζουν φιλίες και να νιώσουν βαθιά συναισθήματα, όπως και εμείς”.


Τα δύο ζώα θα συνεχίσουν να μένουν στο ίδιο καταφύγιο αντί να δοθούν για υιοθεσία.


διαφορετικό

156
shares
Κοινοποιήστε στο Facebook
Κοινοποιήστε στο Twitter
Τελευταία Άρθρα:
Τελευταία Άρθρα:
5 σημάδια ότι είστε τοξικό άτομο…! Αν δεν θέλετε να είστε τοξικό άτομο για τους άλλους, τότε γιατί είστε τοξικοί για τον εαυτό σας;
Το κείμενο της μάνας του Φύσσα που ανατριχιάζει: «Δεν θα φύγω από τη ζωή αν δεν σου κόψω το λαρύγγι»
Αιφνίδια διακοπή της Ελληνοφρένειας – «Καρφώνουν» τον Alpha οι συντελεστές
Ιδού πόσοι ήμασταν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία
Ανοίγουν τα σχολεία: Ποιες οι αργίες του νέου διδακτικού έτους
Θεσσαλονίκη: Μπήκε στο σπίτι ηλικιωμένης για να την ληστέψει και εκείνη του έψησε καφέ
19χρονη έκανε 50 πλαστικές για να μοιάσει στην Αντζελίνα Τζολί
Αλεξιπτωτιστές έπεσαν από αεροπλάνο μαζί με ολόκληρο αυτοκίνητο
To υπέροχο βίντεο ενός Έλληνα πιλότου που κάνει αίσθηση: Αθήνα – Ηράκλειο σε 1 λεπτό
Μητσοτάκης: «Κάποτε 100.000 Έλληνες εγκατέλειψαν με δραματικό τρόπο την Κωνσταντινούπολη»